Hypnotherapie / Regressie – Je eigen oplossingen vinden……

hypnotherapie regressie oplossingen Als hypnotherapeut krijg ik regelmatig de vraag of ik ook met regressietherapie werk.
Eigenlijk is het een beetje onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Problemen waar je nu tegenaan loopt, kunnen in het (verre) verleden ontstaan zijn.
Ik ga nooit bewust naar het verleden van mijn cliënten, maar meestal kom je er zelf uit als ik je begeleid met hypnotherapie.
Bij hypnotherapie word je begeleid naar je onderbewuste. In je onderbewustzijn vind je alle ervaringen/herinneringen, kennis en gedachten. Het kunnen dus ook onverwerkte ervaringen of bijv. oude overtuigingen zijn die weer omhoog gehaald worden bij hypnotherapie.
Erbij zeggende dat je altijd zelf de regie houdt bij hypnotherapie. Ik (geen enkele goede therapeut) zal je niet door een traumatische ervaring duwen om onder hypnose te gaan verwerken.
Er is altijd een stukje bewustzijn van jou actief tijdens hypnotherapie die een grens stelt wat wel en niet voor jou op zo’n moment mag. Daar ga ik zorgvuldig mee om, maar ik voel ook wanneer je vlucht voor de traumatische herinnering om te gaan verwerken. En dan nog ga ik er behoedzaam mee om.

Bij hypnotherapie wordt gewerkt met open vragen. Je geeft ook zelf antwoord vanuit je onderbewuste op je problemen, want zoals hierboven al geschreven ligt jouw kennis in je onderbewuste.
Hét grote voordeel ervan is dat de oplossingen die je zelf bedenkt veel beter blijven ‘hangen’ in je leven, maar dat het ook dé oplossingen zijn die bij je passen. Je hebt ze uiteindelijk zelf gevonden. Dat wil niet zeggen dat dat een week later nog dezelfde oplossing hoeft te zijn, want je persoonlijke groei laat zich niet vastleggen in één oplossing.

Het is een weg die je volgt waar verschillende mogelijkheden op je pad komen. Doordat je intuïtie ook gestimuleerd wordt met hypnotherapie, zal je uiteindelijk steeds beter aanvoelen wat bij jou hoort en past.

http://www.dutchmoon.nl/hypnotherapie.html


Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s